Lentekriebels

In maart begint de lente, het jaargetijde van nieuw leven. Kinderen zijn vaak geboeid door de geboorte van kuikentjes, lammetjes en baby'tjes. Maar hoe groeit een baby in de buik? Wat is verliefdheid? Wat is het verschil tussen jongens en meisjes?

De lente is hét moment om aandacht te besteden aan deze en andere vragen over relaties en seksualiteit. Daarom wordt er bij ons op school van 21 maart tot 8 april 2022 aandacht besteed aan Relatie & Seksualiteit, aan de hand van een lespakket. Seksuele vorming is sinds eind 2012 verplicht voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs (onderbouw) en speciaal onderwijs.

De Lentekriebels-weken zijn gestart op maandag 21 maart. 
De lessen zijn bedoeld om kinderen te ondersteunen bij de ontwikkeling tot een persoon, die respect heeft voor zichzelf en anderen, zich bewust is van eigen en andermans gevoelens, wensen, opvattingen en mogelijkheden en die steeds betere beslissingen kan nemen op het gebied van relaties en seksualiteit.

Dit jaar is het thema van de Week van de Lentekriebels: je lijf is van jou en gaat het over weerbaarheid. De komende weken besteden we extra aandacht aan de lessen relaties en seksualiteit.  Afgelopen dinsdag was er een inloopmoment voor ouders.
<span style="font-size:11.0pt; font-family:&quot;Source Sans Pro&quot;,sans-serif;color:#555555">
Media
  • Lentekriebels
Wij luisteren naar elkaar
Wij zorgen dat iedereen zich veilig voelt
Wij zijn hier om te leren
Wij zorgen voor elkaar en onze omgeving

Contact

SBO Boulevard410
Laakboulevard 410
3825 KL  Amersfoort
tel: 033-43 33 868


Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.

Meerkring

Boulevard410 is aangesloten bij Stichting Meerkring Primair Onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? 

Lees verder