Ouderavond sociale media

Ouderavond sociale media

11 april a.s. om 19.30 uur

 

Media bieden kansen

Voor kinderen is internet er altijd al geweest. Ze vinden het de normaalste zaak van de wereld dat je altijd en overal met iedereen contact kunt hebben. Dat je online televisie kunt kijken. En als je iets niet weet, je het gewoon aan Google kunt vragen... Zodra ze een smartphone hebben, lijkt die wel aan hun hand vastgeplakt. De aantrekkingskracht is begrijpelijk. Het is leuk om altijd in contact te zijn met vrienden, grappige filmpjes te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken.

 

Kinderen hebben veel te leren

Maar het heeft ook een andere kant. Het onderlinge contact is niet altijd even leuk. Pesten en ruziemaken gebeurt óók online. En er zijn risico’s waar kinderen zich niet altijd bewust van zijn. Ze delen zomaar persoonlijke informatie of geven zich letterlijk voor de webcam bloot zonder de gevolgen te kunnen overzien. Het stelt ouders en scholen voor nieuwe vraagstukken. Hoe kun je nu bijvoorbeeld zorgen dat kinderen online óók weerbaar zijn en respectvol met anderen omgaan? Hoe houd je het gezellig binnen een WhatsAppgroep? Hoe blijf je in gesprek als je zelf geen vloggers volgt of Snapchat gebruikt?

 

Interactieve bijeenkomst

De specialist mediaopvoeding van Bureau Jeugd & Media, schetst de rol en invloed die media hebben op de ontwikkeling van kinderen en gaat met ons in gesprek wat je kunt doen om te zorgen dat kinderen goed leren omgaan met media. U gaat naar huis met concrete inzichten en praktische tips.Wilt u deze ouderavond ook bijwonen? U kunt zich hier aanmelden voor de ouderavond.

Kalender

juli
13

Locatie